Boeken - Boek

Het belang van geld

Niall Ferguson


Gebonden, 464 p.
ISBN: 9789048848706 | € 29.99 | 17-04-2019
Ebook | ISBN: 9789048848713 | € 9.99
Vertaling: Edzard Krol

Dit is het verhaal van voorspoed en crises zoals nooit eerder is verteld. Niall Ferguson toont overtuigend hoe het financiële de achtergrond vormt voor alle geschiedenis.

Dankzij de uitvinding van geld en de daaruit gegroeide wereld van banken, kredieten, obligatiemarkten, verzekeringen etc heeft de mens zich kunnen ontworstelen aan het beperkte boeren- en jagersbestaan.

Ferguson betoogt in deze geschiedenis van de invloed van geld op de ontwikkeling van de mensheid, geïllustreerd met vele aansprekende historische voorbeelden, dat armoede en achtergesteldheid vaker een gevolg is van de afwezigheid van financiële instrumenten en infrastructuur dan van uitbuiting.

In deze met twee nieuwe hoofdstukken uitgebreide editie gaat Ferguson in op de financiële crisis die in 2008 begon met het faillissement van Lehman Brothers en op de toekomst van de Euro. Daarmee brengt hij zijn gezaghebbende financiële geschiedenis van de wereld weer up-to-date.

'De meest briljante historicus van zijn generatie.'

The Times

'Schitterend verteld, tijdloos, adembenemend slim.'

Sunday Telegraph

'De lijnen komen op magistrale wijze bij elkaar. Ferguson is een meester van de compositie. Trefzeker wisselt hij anekdote en analyse af, waardoor hij een bijna perfect evenwicht tussen diepgang en leesbaarheid weet te vinden.'

de Volkskrant

'Ferguson is een geweldige verteller.'

NRC Handelsblad