Boeken - Boek

De bekentenissen van Frannie Langton

Sara Collins


Paperback, 416 p.
ISBN: 9789048843596 | € 21.99 | 04-04-2019
Ebook | ISBN: 9789048843602 | € 9.99
Vertaling: Anneke Bok

Slaaf. Hoer. Slachtoffer. Moordenaar. Wie is de echte Frannie Langton?

Londen, 1826. Frannie Langton is geen alledaagse vrouw: ze is jong, heeft een opleiding gehad en staat terecht voor een afschuwelijke dubbele moord. Maar ze is ook zwart.

De rechtbank en de kranten zijn in alle staten. Wie is deze voormalige slavin - inmiddels vrije vrouw - die helemaal vanuit de kolonie Jamaica naar het Engelse moederland gekomen is om haar werkgevers in hun bed op vreselijke wijze te vermoorden? Ze was bedoeld als een geschenk maar bleek hun ondergang. De getuigenverklaringen zijn schokkend: ze is een verleidster, een heks en een meesterlijke manipulator. Maar Frannie heeft en ander verhaal te vertellen en zal dat koste wat kost doen, ook als anderen haar liever de mond snoeren.

Sara Collins neemt de lezer mee naar beide kanten van de Atlantische Oceaan en langs de duisterste bladzijden van onze geschiedenis. Het schetst een indringend beeld van hoe ras, klasse en onderdrukking het slechtste in mensen naar boven brengt terwijl het voor anderen een innerlijke kracht aanwakkert. Bovenal is het een verhaal over een meisje dat in de verkeerde tijd op de verkeerde plaats geboren is. Een meisje dat zowel slachtoffer als dader is in een wereld die haar het liefste ten onder ziet gaan.

'Om beurten weelderig, hard, wrang, gotisch en dwangmatig [...] een oogverblindende page-turner.'

Emma Donoghue, auteur van Kamer

'Voorbestemd om een klassieker te worden voor historische fictie; tegelijkertijd fel rauw en meedogenloos mooi. Een boek om in een adem uit te lezen.'

Lindsey Faye, auteur van De goden van Gotham