Boeken - Boek

Virginia Woolf

Alexandra Harris


Gebonden, 240 p.
ISBN: 9789048824359 | € 19.99 | 09-03-2015
Ebook | ISBN: 9789048824366 | € 8.99

Deze aantrekkelijke, handzame biografie vertelt hoe een gedreven jonge vrouw, met haar onafscheidelijke notitieboekje, een van de grootste schrijvers uit de wereldliteratuur werd.
Het is een verhaal dat bruist van vriendschap, liefde, humor, taal - een van uur tot uur en van dag tot dag intens geleid leven, geïnspireerd door en gewijd aan literatuur en kunst. Een moedig leven ook - wars van conventies, verscheurd door gecompliceerde liefdes en overschaduwd door hevige depressies en inzinkingen.
We volgen Woolf van de beslotenheid van haar victoriaanse kindertijd tot aan de seksuele, sociale en artistieke bevrijding die Bloomsbury haar bracht en waarbij ze steeds op zoek was naar nieuwe literaire vormen, uitdagender, gedurfder werk. We ontmoeten vrienden, familie, tijdgenoten: Lytton Strachey, E.M. Forster, W.H. Auden, Roger Fry, T.S. Eliot, haar zuster Vanessa Bell, en de twee grote liefdes in haar leven: Vita Sackville-West en Leonard Woolf, de man die ze trouw bleef tot de dag waarop ze niet verder meer wilde, haar laarzen en bontjas aantrok, haar zakken vulde met stenen, en de rivier in liep.
Alexandra Harris verweeft een rijk en getormenteerd leven met de totstandkoming van een formidabel literair oeuvre. Een eeuw na de verschijning van The Voyage Out biedt dit pakkende relaas een ideale nieuwe introductie tot het leven en werk van Virginia Woolf.

'Kristalhelder en een plezier om te lezen.' - The Guardian

'Na Hermione Lee's grote biografie is dit voor nieuwe lezers een zeer geslaagde introductie tot het leven en werk van Virginia Woolf.' - Spectator

'Wat blijft? Schrijven was voor Virginia Woolf een tegenwicht voor vergankelijkheid. Door iets op te schrijven, kon je het blijvend maken. Dat voelde ze al heel jong, en er werd dan ook heel wat afgeschreven in de kinderkamer.'

Download PDF

Lezers die nog niet bekend zijn met het leven en werk van Virginia Woolf zullen in het snappy geschreven boek van Harris veel van hun gading vinden. Als het goed is, zullen ze dan méér van en over Woolf willen weten.

Harpers Bazaar

Na Hermione Lee’s grote biografie is dit voor nieuwe lezers een zeer geslaagde introductie tot het leven en werk van Virginia Woolf.

Spectator

Een fascinerend relaas, rijk aan verrassingen, en uitstekend geschreven.

The Daily Telegraph

Kristalhelder en een plezier om te lezen.

The Guardian