Boeken - Boek

Paperback met flappen, 304 p.
ISBN: 9789048825905 | € 19.99 | 07-03-2016
Ebook | ISBN: 9789048825912 | € 9.99

Een magistrale roman over schuldgevoel, familie en verlossing.

In dit verbazingwekkend talentvolle boek dat het niet van gemakkelijke lesjes moet hebben probeert een trotse elektricien op het platteland van Alabama in de jaren twintig van de vorige eeuw over zijn zonden uit het verleden heen te komen.

Roscoe T. Martin heeft hoge verwachtingen van een nieuw type energie: elektriciteit. Hij volgt er een opleiding in, het wordt zijn levenswerk. Maar wanneer zijn vrouw Marie de noodlijdende boerderij van haar vader erft, moet Roscoe zijn vak opgeven. Dat kost hem zijn trots, zijn zelfvertrouwen en bijna zijn gezin. In een laatste poging iets bij te dragen aan het familiebedrijf brengt hij zijn vaardigheden als elektricien in de praktijk en tapt hij energie van de staat af. Er volgt een periode van voorspoed en geluk. Zelfs de liefde van Marie en hun zoon lijken voor Roscoe weer binnen bereik te liggen.

Maar dan struikelt een jonge werknemer van de elektriciteitsmaatschappij over Roscoes illegale kabels en wordt geélektrocuteerd. Roscoe wordt gearresteerd, de boerderij raakt in verval en Marie verlaat haar man, die zijn twintig jaar gevangenisstraf alleen moet doorstaan. Zonder ankerpunt in zijn leven moet Roscoe een plaats zien te verwerven in de gewelddadige omgeving van Kilby Prison. 

Met Stroom heeft Virginia Reeves een fantastisch, origineel en volkomen authentiek debuut afgeleverd dat veel belooft voor de toekomst van deze talentvolle auteur.

'In this engrossing, vividly drawn debut, Reeves delivers a dazzlingly authentic portrait of a restless, remorseful mind.'

Publishers Weekly

'Work Like Any Other is astonishingly beautiful and tender, with finely honed, haunting characters and dynamic dialogue. Reeves adeptly employs metaphor, uses alternating first and second-person perspective, and wraps it all within a non-linear format.'

New York Journal of Books

Virginia Reeves over 'Stroom' op het Adelaide Festival

 

Genomineerd voor de Man Booker 2016

Longlist Center for Fiction First Novel Prize 2016