Nieuws

'Geef wetenschap de kans'

'Geef wetenschap de kans'

Een column van Metakids-ambassadeur en schrijfster Suzan Hilhorst.

Win 'Het eind is ons begin' van Megan Hunter

Win 'Het eind is ons begin' van Megan Hunter

Het eind is ons begin is een verbluffend mooi, aangrijpend boek waarin Megan Hunter een toekomst schetst die even realistisch als beangstigend is. Maar toch: hoewel de wereld van het gezin instort, zindert die ook van liefde, van nieuw leven en hoop. Hunters roman is deze week het te winnen boek.

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep

Sol Bouzamour werkt aan een autobiografische roman onder de (werk)titel Narcissus, die dit najaar bij Hollands Diep zal verschijnen. Ook voor de filmrechten is al veel belangstelling. Elco Lenstra, acquirerend redacteur bij Hollands Diep, verwierf de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency.

Oud en nieuw

Oud en nieuw

December is de cadeaumaand bij uitstek. Daarom trakteert Hollands Diep je op geheel eigen wijze met een verhaal. Deze maand vragen we elke twee weken een andere auteur om een passend verhaal voor deze tijd van het jaar te schrijven. Suzan Hilhorst sluit het jaar af met een verhaal over de laatste dag van december.

Ooit, lang geleden

Ooit, lang geleden

Ooit, lang geleden, was de vreemdeling omringd door magie. Hij (ja, toch minder snel een zij) klopte aan je deur en bracht zachtleren tassen vol schelpen en vreemde kunstwerken. Je ontving hem met verse koffie en de laatste koeken in de kast. De beste stoel werd bij het vuur geschoven, waarna hij ging zitten en je avond vulde met wonderbaarlijke verhalen.

Win 'De dood van Murat Idrissi' van Tommy Wieringa

Win 'De dood van Murat Idrissi' van Tommy Wieringa

De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa stond deze week op nummer 10 in de beste boeken van 2017 volgens de Volkskrant. Dit verhaal van verlangen, opportunisme, overmoed en dood is deze week het te winnen boek. 

Te laat.

Te laat.

De gordijnen van je kamer zijn al dicht. Ergens daarachter lig je te slapen, veilig. Vanavond heeft je vader je in bed gelegd en het is een feest geweest. Zoals elke avond voor jou een feest betekent. Hij heeft je over zijn schouder naar boven gebracht. Je streng toegesproken in de badkamer. Hij heeft wel veertig keer gevraagd je uit te kleden en je hebt maar één keer geluisterd. Hij heeft je voorgelezen en toegezongen. De deur naar de gang voor je opengelaten zodat het licht de monsters in je hoofd zou doven. Drie keer heb je hem nog geroepen, daarna ben je in slaap gevallen.

Win 'Sara en Liv' van Suzan Hilhorst

Win 'Sara en Liv' van Suzan Hilhorst

Sara en Liv is een meer dan indrukwekkend debuut over verlies, rouw, hoop en geluk en bovenal een ode aan het leven. Geschreven in een prachtige, verstilde stijl en vanuit het bijzondere wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal. Win Sara en Liv.

Sinterklaasavond

Sinterklaasavond

December is de cadeaumaand bij uitstek. Daarom trakteert Hollands Diep je op geheel eigen wijze met een verhaal. Deze maand vragen we elke twee weken een andere auteur om een passend verhaal voor deze tijd van het jaar te schrijven. Roman Helinski bijt op de eerste dag van december het spits af met zijn 'Sinterklaasavond'.

Roman Helinski bij Explore the North

Roman Helinski bij Explore the North

Dit weekend is het Explore the North festival in Leeuwarden, met een optreden van Roman Helinski op vrijdag.

Win 'Een hedonist in de kelder' van Jay McInerney

Win 'Een hedonist in de kelder' van Jay McInerney

Jay McInerney was gefascineerd door de wereld van wijn vanaf de allereerste slok die hij nam. In Een hedonist in de kelder richt hij zijn unieke gevoel voor taal en metaforen op zijn favoriete onderwerp. Het resultaat is deze vermakelijke verzameling verhalen over wijn en de bijbehorende cultuur met al zijn eigenaardigheden. Win Een hedonist in de kelder.

Groeten uit Praag!

Groeten uit Praag!

Groeten uit Praag!

Negen jaar geleden miste ik door buspech de veerdienst naar het Hondurese eiland Roatan. In de volgende boot zat Jens (uit Zweden). Jaren later zou blijken dat onze ontmoeting nog uitzonderlijker was dan ik al dacht. We bleken allebei een fout te hebben op hetzelfde gen. Door de combinatie van die genen stierven onze dochters aan een nog onbekende metabole ziekte. 

Win 'De stad wint altijd' van Omar Hamilton

Win 'De stad wint altijd' van Omar Hamilton

De stad wint altijd is een opmerkelijke roman over een van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren, de Arabische Lente. Omar Hamilton dompelt de lezer in zijn debuut onder in een van de meest wezenlijke gebeurtenissen van de 21ste eeuw. Win nu De stad wint altijd.

Dear European Readers...

Dear European Readers...

Vanuit zijn gevangenis in Michigan schreef Curtis Dawkins, auteur van de weergaloze verhalenbundel Graybar Hotel, een brief aan zijn Europese lezers.