Home - Bericht

Imbolo Mbue genomineerd voor de PEN/Faulkner Award


Hollands Diep-auteur Imbolo Mbue is een van de vijf finalisten voor de Amerikaanse PEN/Faulkner Award 2017. Haar boek Zie de dromers is door de jury uitgekozen als een van de beste Amerikaanse romans van het jaar 2016. 

Imbolo Mbue emigreerde ruim tien jaar geleden van Kameroen naar Amerika, en baseerde daarop haar zeer succesvolle debuutroman Zie de dromers, waarvoor ze in Amerika een voorschot van meer dan een miljoen ontving. Deze week werd bekendgemaakt dat haar boek een van de vijf finalisten is voor de prestigieuze PEN/Faulkner Award 2017.

De PEN/Faulkner Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur met Amerikaans staatsburgerschap, voor het beste fictieboek van het voorbije kalenderjaar. De jury bestaat uit een wisselende samenstelling van drie Amerikaanse auteurs die door de PEN/Faulknerstichting worden geselecteerd. De jury selecteert vijf finalisten uit de gemiddeld 350 tot 500 inzendingen per jaar.

De PEN/Faulker Award wordt dit jaar voor de 37st keer uitgereikt. De winnaar zal op 4 april bekend gemaakt worden, en ontvangt $15.000 prijzengeld. Naast Imbolo Mbue zijn dit jaar de volgende auteurs genomineerd: Viet Dinh (met After Disasters), Louise Erdrich (met LaRose), Garth Greenwell (met What Belongs to You) en Sunil Yapa (met Your Heart Is a Muscle the Size of a Fist).

 Ander nieuws


Annejet van der Zijl en Jo Simons lanceren serie bij Hollands Diep

Win 'Zie de dromers' van Imbolo Mbue

Redactiefavoriet van Melissa: Het bewijs van een lichaam

Vijf sterren voor 'Zijn bloedige plan' in De Standaard

Top 5 zomerboeken van Hollands Diep

Op het nachtkastje van... Nick Lloyd

Vijf sterren voor 'Trein naar Pakistan' in De Standaard