Home - Bericht

vertalersgeluktournee met Irving Pardoen over Moeders Zondag


In mei en juni trekt De Vertalersgeluktournee weer door Nederland, onderdeel daarvan is een lezing van Irving Pardoen over zijn vertaling van Graham Swifts gelauwerde romance Moeders Zondag, op 16 mei in Dekker van de Vegt in Nijmegen.

Irving Pardoen vertaalde het nieuwste boek van de gerenommeerde Britse auteur Graham Swift, getiteld Moeders Zondag (2016). Het boek staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs, en werd alom geprezen in de pers. Swifts werk is in meer dan twintig landen vertaald en meerdere malen bekroond, onder meer met een Man Booker Prize. Swift verkreeg grote bekendheid met zijn romans Waterland (1983) en Laatste ronde (1996), beide ook verfilmd.

Moeders Zondag is misschien wel het mooiste en meest ontroerende verhaal dat Graham Swift heeft geschreven. Met deze korte roman bewijst hij niet alleen zijn superieure schrijverschap, maar toont hij ook aan hoe belangrijk verhalen in ons leven kunnen
zijn.

Ben je geïnteresseerd in de ervaringen van de vertaler? kom dan op 16 mei naar boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen. Graag vooraf reserveren via:
 https://www.dekkervdvegt.nl/?agenda=dinsdag-16-mei-vertalersgeluk-2017.

 Ander nieuws


Win 'Sara en Liv' van Suzan Hilhorst

Redactiefavoriet van Melissa: De opvoeders

Sinterklaasavond

Roman Helinski bij Explore the North

Win 'Een hedonist in de kelder' van Jay McInerney

Op het nachtkastje van... Sien Volders

Win 'De stad wint altijd' van Omar Hamilton