Na tien jaar als fractievoorzitter van D66 staat Alexander Pechtold in 2017 voor zijn grootste uitdaging: zorgen dat Nederland een open en vrije samenleving blijft. Een moeilijke opgave, want xenofobie en pessimisme hangen als een donkere wolk boven Nederland en de wereld. Met de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten is die dreiging toegenomen.
In Optimist in de politiek schrijft Pechtold vurig en persoonlijk over zijn ideeën voor de toekomst van de Nederlandse samenleving. Waarom was juist hij degene die Geert Wilders vanaf het eerste uur bestreed, en waarom blijft hij dat zo volhardend doen? Wat drijft hem on zich nog steeds in te zetten voor zijn politieke boodschap? Hoe wil hij de brug slaan naar mensen die zich van de politiek afkeren?
Pechtold vertelt openhartig over zijn achtergrond, zijn jeugd en zijn opvoeding. In Optimist in de politiek zien we een man vol idealen. Iemand met een rotsvast geloof in de Europese samenwerking. We ontdekken de drijfveren van een politicus die zich vol overtuiging inzet voor wat meer dan ooit op het spel staat: onze veelkleurige vrije samenleving met kansen voor iedereen.
Alexander Pechtold (1965) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Van 1992 tot 1997 was hij veilingmeester en adjunct-directeur bij Van Stockum's Veilingen in Den Haag. Nog tijdens die jaren begon zijn carrière in de politiek. Na 15 jaar in de lokale politiek werd hij minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Sinds 2006 is hij fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Hij publiceerde eerder het boek Henk, Ingrid en Alexander (2012).
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws