Boeken - Boek

Een zoon van

Roelof ten Napel


Paperback, 208 p.
ISBN: 9789048845019 | € 22.99 | 05-11-2020
Ebook | ISBN: 9789048845026 | €

Nadat Wolff op kamers gaat, wordt hij geconfronteerd met een onbekende, vreemde eenzaamheid. Hij volgt colleges en leest boeken, meer niet. Maar langzaamaan dwingen nieuwe vriendschappen hem de onderhuidse spanningen tussen zijn afkomst, opvattingen en verlangens onder ogen te komen. Als hij op een avond een jongen ontmoet, en verliefd wordt, nadert het moment waarop hij zijn vader een paar harde, heldere vragen moet stellen - als het daarvoor niet al te laat is.

Een zoon van is een enerverende roman over een vraag die ons allemaal aangaat: wat betekent het een enkel mens te zijn?

Hij stak de biljetten in een envelop, had ervoor gezorgd dat ze gebruikt leken, kriskras vouwen gemaakt. Zijn moeder wilde graag dat hij het geld met anderen zou wisselen, maar welke anderen dan, en niemand liep hier toch rond met cash, laat staan met briefjes van vijftig. Ze had ergens gelezen dat de banken, belasting en overheid je briefgeld door middel van watermerken en codes konden volgen, in kaart konden brengen waar alles vandaan kwam. Ze wilde niet worden gevolgd.
        Wolff likte de envelop maar dicht, de briefjes tussen een dubbelgevouwen A4’tje, zodat je ze tegen het licht niet kon zien. Hij pakte een pen en schreef het adres op de voorkant. Plakte op de gok twee postzegels.

Download PDF

'Gaandeweg het lezen van Een zoon van voelde ik een grote sympathie opkomen voor de zoekende jongen Wolff, misschien wel omdat zijn worsteling maar al te herkenbaar is, of je nu twintig bent of 57. En dat in die mooie poëtische stijl van ten Napel, wat echt genieten is, en naar het einde toe zo ontroerend!'

Janna Navis, Dominicanen boekenverkoopster

‘Ten Napel beoefent een kleine, zeer uitnodigende stijl, die barst van verlangen.’

De Groene Amsterdammer

‘Ten Napels compromisloosheid levert […] een oprechte vertelling op, omdat hij vastbesloten de diepte zoekt – en vindt.’

NRC Next

'Een zoon van is behalve een teder en behoorlijk romantisch boek vooral een verhaal over zelfvergeving.'

De beste boeken van 2020, De Groene Amsterdammer

'Een van de grootste jonge schrijvers van het moment.'

NRC Handelsblad

Teaser Een zoon van - Roelof ten Napel