Zoeken
Leon de Winter overhandigt manuscript van langverwachte roman aan uitgeverij Hollands Diep
Zeven jaar na zijn laatste boek verschijnt de nieuwe roman Het lied van Europa van Leon de Winter dit najaar bij Hollands Diep uitgevers. Vandaag overhandigde hij in eigen persoon het manuscript aan uitgever Elco Lenstra.

Leon de Winter overhandigt manuscript van langverwachte roman aan uitgeverij Hollands Diep

Gepubliceerd op 17 juni, 2022 om 12:13, aangepast op 17 juni, 2022 om 12:13

Elco Lenstra, uitgeverij Hollands Diep: ‘De vele liefhebbers van het oeuvre van Leon de Winter kijken al enige tijd uit naar zijn nieuwe boek. Zonder te veel te verklappen, kan ik verzekeren dat het wachten rijkelijk beloond zal worden. Het is een groot genoegen dit werk als eerste te mogen lezen en ik zie er erg naar uit om Het lied van Europa met een zo breed mogelijk leespubliek te delen.’

 

Leon de Winter: ‘Het lied van Europa heb ik eindelijk voltooid. Het was een intens schrijfavontuur dat alles van me vergde. Ik ben er trots op dat het nu gaat verschijnen.

Over Het lied van Europa:

In 2025 werd Max, de zoon van Nico de Vries, op straat door onbekenden doodgeslagen. Hij had net een paar Crazy 1 gekocht, de sportschoen die voor basketballegende Kobe Bryant was ontworpen. Het paar Crazy 1 werd nooit gevonden. Nico denkt dat de moordenaars de schoenen hebben meegenomen.

Tweeëntwintig jaar later – het is 2047 – houdt Nico zich schuil in een kelder ergens in Brabant. Alle EU-opsporingsdiensten zoeken hem. Nico wordt verantwoordelijk gehouden voor de bloedige opstanden die in 2040 uitbraken na de dood van Europa Ivanova, een jonge Russisch-Nederlandse vrouw. Het populaire blog van Nico zou ‘desinformatie’ en ‘haatpraat’ hebben verspreid. Om herhaling te voorkomen wordt alle communicatie tussen EU-burgers gezuiverd van berichten die onrust teweeg kunnen brengen.

Moderne supercomputers maken in 2047 mogelijk wat in 2025 niet kon; zolang Nico uit handen van de politie kan blijven, hoopt hij met nieuwe informatie de set Crazy 1 te traceren en de dood van zijn zoon te wreken.

Leon de Winter (1954) is een van de best verkopende schrijvers van Nederland. Profileerde hij zich begin jaren tachtig van de vorige eeuw aanvankelijk met ingetogen, intellectuele romans als Zoeken naar Eileen W. en La Place de la Bastille, later legde hij zich toe op het verpakken van zijn belangrijkste thema’s – de joodse identiteit na de Tweede Wereldoorlog, het goed en het kwaad – in zoals hij dat zelf benoemde, ‘lekker leesbare boeken’. Kaplan (1986), SuperTex (1991), Zionoco (1995) en God’s Gym (2002) waren stuk voor stuk bestsellers. De Winter schrijft steevast over de man in crisis, op zoek naar zijn (joodse) wortels en gedwongen tot het maken van existentiële keuzes.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws