Zoeken
'De onzichtbaren' van Frank Nellen op de longlist van Boekenbon Literatuurprijs 2024
De onzichtbaren van Frank Nellen maakt kans op de Boekenbon Literatuurprijs 2024.

'De onzichtbaren' van Frank Nellen op de longlist van Boekenbon Literatuurprijs 2024

Gepubliceerd op 5 september, 2024 om 12:25, aangepast op 5 september, 2024 om 15:58

De onzichtbaren van Frank Nellen werd lovend ontvangen als een 'gedurfd meesterwerk', de reden ook waarom deze roman nu op de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2024 staat. De onzichtbaren werd al eerder geshortlist voor de E. du Perronprijs 2022/2023 en de Libris Literatuurprijs 2024 en won de Boekhandelsprijs 2024. Onder voorzitterschap van José van Dijck, zal de shortlist 26 september bekend worden gemaakt, en zal de prijs op 6 november worden uitgereikt.

De onzichtbaren is een indrukwekkende roman over leugens, bedrog en leed in de tijden van een wankelend Sovjetimperium. De roman legt de focus op twee vrienden waarvan er één verdwijnt en de ander naar hem zoekt. Zijn zoektocht stevent af op de verhalen die zijn vriend hem vertelde, met een magische en tegelijkertijd een benauwende sfeer. Met elke stap komt hij dichter bij de onthulling van een pijnlijke geschiedenis.

Lof over De onzichtbaren:

Schrijnend en buitengewoon boeiend. Frank Nellen is een groot verteller. - NRC

Frank Nellen verdient een groot publiek voor 'De onzichtbaren': een enerverend verhaal [...] Invoelend en overtuigend. - De Volkskrant

Een zeldzaam talent - Leon de Winter

Met zijn Oekraïense Sovjetroman De Onzichtbaren kan Frank Nellen zich meten met de grote verhalenvertellers uit die contreien [...] Een rijkgeschakeerde Nederlandse, on-Nederlandse roman. - Het Parool
 

 

Auteurs
Auteur: Frank Nellen

Frank Nellen is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de Universiteit Maastricht en werkt als fiscalist. Zijn literaire debuut, Land van dadels en prinsen, werd lovend ontvangen. De onzichtbaren is zijn tweede roman.

Boeken
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen

De onzichtbaren is een wervelende roman over leugens en bedrog, over verzwegen leed en over de tragische neergang van een systeem dat miljoenen mensen verweesd achterliet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws