Nieuws

Nachtrit

Nachtrit

Maandagavond reisde ik ‘s avonds laat naar huis. Ik had over Sara en Liv gesproken op het lentediner van Metakids. Een succesvolle avond met een recordopbrengst. 

Win een gesigneerd exemplaar van 'Noord' van Sien Volders

Win een gesigneerd exemplaar van 'Noord' van Sien Volders

In Noord, het debuut van Vlaams talent Sien Volders, trekt zilversmid Sarah - op een kantelpunt in haar leven - naar het noorden van Canada. Dit prachtige debuut is deze week het te winnen boek.

Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt 13 november 2018

Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt 13 november 2018

Becoming, de memoires van Michelle Obama, verschijnt in Nederland op 13 november 2018 bij Hollands Diep. Wereldwijde publicatie in 24 talen.

Win 'Het verborgen brein' van John Bargh

Win 'Het verborgen brein' van John Bargh

Het verborgen brein staat vol verrassende en vermakelijke onthullingen over de onbekende maar allesbepalende invloed van ons onbewustzijn en helpt ons om betere keuzes te maken, slimmer te werken, beter te slapen en ons geheugen te trainen. Het verborgen brein is deze week het te winnen boek.

Roelof ten Napel tekent contract bij Hollands Diep

Roelof ten Napel tekent contract bij Hollands Diep

Auteur Roelof ten Napel tekent bij Hollands Diep voor een roman, een dichtbundel en een non-fictiewerk. Hollands Diep-redacteur Elco Lenstra acquireerde de boeken via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency. Eerder verscheen werk van Ten Napel bij uitgeverij Atlas Contact. 

'Geef wetenschap de kans'

'Geef wetenschap de kans'

Een column van Metakids-ambassadeur en schrijfster Suzan Hilhorst.

Win 'Het eind is ons begin' van Megan Hunter

Win 'Het eind is ons begin' van Megan Hunter

Het eind is ons begin is een verbluffend mooi, aangrijpend boek waarin Megan Hunter een toekomst schetst die even realistisch als beangstigend is. Maar toch: hoewel de wereld van het gezin instort, zindert die ook van liefde, van nieuw leven en hoop. Hunters roman is deze week het te winnen boek.

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep

Sol Bouzamour tekent contract bij Hollands Diep

Sol Bouzamour werkt aan een autobiografische roman onder de (werk)titel Narcissus, die dit najaar bij Hollands Diep zal verschijnen. Ook voor de filmrechten is al veel belangstelling. Elco Lenstra, acquirerend redacteur bij Hollands Diep, verwierf de rechten via Willem Bisseling van Sebes & Bisseling Literary Agency.

Oud en nieuw

Oud en nieuw

December is de cadeaumaand bij uitstek. Daarom trakteert Hollands Diep je op geheel eigen wijze met een verhaal. Deze maand vragen we elke twee weken een andere auteur om een passend verhaal voor deze tijd van het jaar te schrijven. Suzan Hilhorst sluit het jaar af met een verhaal over de laatste dag van december.

Ooit, lang geleden

Ooit, lang geleden

Ooit, lang geleden, was de vreemdeling omringd door magie. Hij (ja, toch minder snel een zij) klopte aan je deur en bracht zachtleren tassen vol schelpen en vreemde kunstwerken. Je ontving hem met verse koffie en de laatste koeken in de kast. De beste stoel werd bij het vuur geschoven, waarna hij ging zitten en je avond vulde met wonderbaarlijke verhalen.

Win 'De dood van Murat Idrissi' van Tommy Wieringa

Win 'De dood van Murat Idrissi' van Tommy Wieringa

De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa stond deze week op nummer 10 in de beste boeken van 2017 volgens de Volkskrant. Dit verhaal van verlangen, opportunisme, overmoed en dood is deze week het te winnen boek. 

Te laat.

Te laat.

De gordijnen van je kamer zijn al dicht. Ergens daarachter lig je te slapen, veilig. Vanavond heeft je vader je in bed gelegd en het is een feest geweest. Zoals elke avond voor jou een feest betekent. Hij heeft je over zijn schouder naar boven gebracht. Je streng toegesproken in de badkamer. Hij heeft wel veertig keer gevraagd je uit te kleden en je hebt maar één keer geluisterd. Hij heeft je voorgelezen en toegezongen. De deur naar de gang voor je opengelaten zodat het licht de monsters in je hoofd zou doven. Drie keer heb je hem nog geroepen, daarna ben je in slaap gevallen.

Win 'Sara en Liv' van Suzan Hilhorst

Win 'Sara en Liv' van Suzan Hilhorst

Sara en Liv is een meer dan indrukwekkend debuut over verlies, rouw, hoop en geluk en bovenal een ode aan het leven. Geschreven in een prachtige, verstilde stijl en vanuit het bijzondere wisselende perspectief van moeder én kind vertelt Suzan Hilhorst haar autobiografische verhaal. Win Sara en Liv.

Sinterklaasavond

Sinterklaasavond

December is de cadeaumaand bij uitstek. Daarom trakteert Hollands Diep je op geheel eigen wijze met een verhaal. Deze maand vragen we elke twee weken een andere auteur om een passend verhaal voor deze tijd van het jaar te schrijven. Roman Helinski bijt op de eerste dag van december het spits af met zijn 'Sinterklaasavond'.