Home - Bericht

Dido Michielsen wint De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 met 'Lichter dan ik'


Het romandebuut Lichter dan ik van Dido Michielsen heeft De Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 gewonnen. Lichter dan ik is uitgegeven door Hollands Diep uitgevers.

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een literatuurprijs die sinds 2015 jaarlijks wordt toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig literair werk. De prijs is geen jury- of publieksprijs, maar een verkiezing onder de boekverkopers van Nederland, die elke dag met boeken bezig zijn. Iedereen die in een boekhandel werkt kan zijn of haar favoriete boek voordragen.

Overige genomineerden dit jaar waren Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou, Liefde, als dat het is van Marijke Schermer, De Kaalvreter van Machteld Siegmann en Vallen is als vliegen van Manon Uphoff.

Eerdere winnaars van De Nederlandse Boekhandelsprijs waren: Johan Fretz (2019) Onder de paramariboom, Murat Işık (2018) Wees onzichtbaar, Lize Spit (2017) Het smelt, Alex Boogers (2016) Alleen met de goden en Jaap Robben (2015) Birk.

 

Lees hier meer over Lichter dan ik van Dido Michielsen.Ander nieuws


In memoriam: Willem Jansen 1955 - 2021

Voormalig president Barack Obama en muzikant Bruce Springsteen ontmoeten elkaar en vertellen hun Amerikaanse verhalen in 'Renegades: Born in the USA'

Het nachtkastje van... Manik Sarkar

Hafid Bouazza overleden

Download nu gratis de beelden en illustraties bij het audioboek van Bill Gates

Annejet van der Zijl verschijnt met nieuw boek

Een beloofd land, Barack Obama's presidentiële memoires, verschijnt vandaag bij Hollands Diep