Home - Bericht

Hafid Bouazza overleden


In zijn woonplaats Amsterdam is op 29 april 2021 de schrijver Hafid Bouazza overleden.

Bouazza (Oujda, 1970) debuteerde in 1996 met de verhalenbundel De voeten van Abdullah, die werd bekroond met de E. du Perronprijs. Zijn roman Paravion (2003) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met De Gouden Uil. Zijn laatste roman, Meriswin, verscheen in 2014. Daarnaast vertaalde hij poëzie uit het Arabisch, Frans en Engels en schreef hij toneelstukken en essays, waaronder Een beer in bontjas, het Boekenweekessay van 2001. Met Marlene Dumas verzorgde hij in 2017 een uitgave van Venus en Adonis van William Shakespeare; zij maakte tekeningen die waren geïnspireerd op zijn vertaling. Ze werkten samen aan een vergelijkbare uitgave van Het Parijse spleen van Charles Baudelaire, die eerder deze maand ter gelegenheid van Baudelaires tweehonderdste geboortedag bij uitgeverij Querido had zullen verschijnen. Ook was hij nog bezig aan een nieuwe roman, die hij bij uitgeverij Hollands Diep zou publiceren.

Bouazza, die al langer kampte met een slechte gezondheid, stierf op eenenvijftigjarige leeftijd in het OLVG in Amsterdam. Hij laat twee zonen achter.

Foto: Julie BlikAnder nieuws


In memoriam: Willem Jansen 1955 - 2021

Voormalig president Barack Obama en muzikant Bruce Springsteen ontmoeten elkaar en vertellen hun Amerikaanse verhalen in 'Renegades: Born in the USA'

Het nachtkastje van... Manik Sarkar

Download nu gratis de beelden en illustraties bij het audioboek van Bill Gates

Annejet van der Zijl verschijnt met nieuw boek

Een beloofd land, Barack Obama's presidentiële memoires, verschijnt vandaag bij Hollands Diep

Het nachtkastje van... Walter van den Berg